Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile bir araya geldi
GÜNDEM, 11 Haziran 2021 10:55Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile bir araya geldi.


Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile bir araya geldi. Büyükelçi Saparbekuly’e, Kazakistan Antalya Konsolosu Maulen İbraikulov eşlik ederken, ziyarette, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, KETAV yönetim kurulu üyesi ve Barut Kemer Otel Genel Müdürü Asım Burak Kıpçak, KETOB yönetim kurulu üyesi Şener Gürler ve Beldibi Rixos Sungate Otel Genel Müdürü Derya Billur da hazır bulundu.
Kazakların sadece Kemer’i değil Türkiye’yi çok sevdiğine dikkat çeken Büyükelçi Saparbekuly, iki ülkenin köklerinin ve dillerinin aynı olduğunu kaydetti. Saparbekuly, iki ülke liderlerinin diyalogları ve iş birliği sayesinde stratejik iş birliğine kavuşan iki kardeş ülke olduğunu ifade ederek, “Bu sene Kazakistan’ın bağımsızlığının 30. yıl dönümü. Kazakistan’ın bağımsızlığını ilk kabul eden ülke Türkiye’dir. İki ülke arasında çok yönlü iş birliği mevcut. Aramızda hiçbir zaman bir sorun olmadı. Güçlü bir iş birliğimiz var” dedi.
“Yatırım alanında da güçlü bir iş birliğimiz var”
İki ülke arasında ticari iş birliğinde pandemiye rağmen düşüş olmadığına değinen Saparbekuly, “3 milyar doları geçen bir ticari iş birliği var. Kazakistan’ın dış ticaretinde Türkiye’nin payı yüzde 4,6’ya kadar yükseliyor. Bu bizi sevindiriyor. Yatırım alanında da güçlü bir iş birliğimiz var. Türkiye’den gelen 4,3 milyar dolara ulaştı. Gelecek sene de 3 milyar dolara yakın projelerimiz olacak. Türkiye, Kazakistan’a 30 yıl boyunca ciddi anlamda yatırım yaptı. Geçen sene Türkiye, Kazakistan’da yatırım yapan ilk 10 ülke arasına girdi” diye konuştu.
“Türkiye, Kazaklar için bir numaralı destinasyondur”
Saparbekuly, iki ülke arasındaki turizm sektöründeki iş birliğinin ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Türkiye, Kazaklar için bir numaralı destinasyondur. Kazakistan olarak en çok turisti Türkiye’ye gönderiyoruz. Son yıllarda sağlık turizminde de büyü gelişmeler var. Resmi rakamlara göre Kazakistan’dan Türkiye’ye yılda 500 bin turist geliyor. Bu Kazakların Türkiye’ye olan sevgisini gösteriyor. Sayı olarak Kazakistan’dan bazı ülkelere göre daha az turist gelebilir ama nitelikli turist olarak bizden fazla turist geliyor. Bu açıdan Kemer’i bir fırsat olarak görüyorum. Kemer’in doğası, denizi ve insanları çok güzel. Kazaklar Kemer’i çok seviyor. Pandemiye rağmen uçuş sayıları azaldı ama Kazakistan’dan Antalya’ya haftalık 20 uçuş oluyor. Kemer’in daha fazla tanınması ve nitelikli misafirlerin gelmesi için ortak çalışabiliriz” dedi.
“Belediye olarak her türlü iş birliğine hazırız”
Başkan Topaloğlu ise Kemer’de daha önce konsolosluklar arasında futbol turnuvası düzenlendiğini hatırlatarak, “Biz Kazakistan ile olan ilişkilerimizi turizm, kültür ve sağlık alanında güçlendirmek istiyoruz. Belediye olarak her türlü iş birliğine hazırız. Üzerimize düşen ne görev olursa yapmaya hazırız” dedi. Başkan Topaloğlu, Kazakistan ile ortak bir projeye imza atabilmek için bir etkinlik düzenlenmesi fikrini dile getirerek, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kazakistan Anayasasının kabulünün yıl dönümünde ortak bir etkinlik yapılması kararlaştırıldı.
“Bu pazarı daha fazla büyütmek için çalışmalarımız var”
KETOB Başkanı Sarıkaya, turizmciler olarak Kazaklara baktıkları zaman kendilerini gördüklerini ve Kazak misafirleri çok önemsediklerini ifade etti. Turizm alanında Kazak pazarının önemli bir payı olduğuna dikkat çeken Sarıkaya, “Hem tarih hem de kültürel anlamda aramızda bir bağ var. Dolayısıyla bu pazarı daha fazla büyütmek için çalışmalarımız var. Daha iyi günlere adım atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
GÜNDEM, 11 Haziran 2021 10:55
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Polis Haftası Kutlaması: “180 Yıldır Milletin Huzur Bekçisi”

Senai Ergünöz “Vatan için canla başla görev yapan kahramanlarımızı minnetle anıyorum”

Antalya Döşemealtı'ndaki Hizmet Eksiklikleri Yeniden Refah Adayı Mesut Hekimoğlu'nun Gündeminde

KENAN ATEŞ KİMDİR?

Kepez’in fizik tedavi hizmetlerine yoğun ilgi

Kepez’den Ceza İnfaz Kurumunda Kütüphane Haftası Etkinliği

Kepez Meclisi’nden Edip Akbayram ve Volkan Konak’a vefa

Kepez‘in Kariyer ve İstihdam Günleri başladı

Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in 10 Nisan Polis Günü Mesajı

19-27 Mart Tarihleri Arasında 519 Düzensiz Göçmen Yakalandı

BAŞKAN İSMAİL ÇAĞLAR'DAN TEPKİ: "SARI SAYFA’YA KİM DUR DİYECEK?"

ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANINDAN “İKLİM KANUNU TASARISI”NA TEPKİ: "YERLİ ÜRETİCİYİ ZAYIFLATAN, KAMU YARARINDAN UZAK BİR METİN"

"MAZBATA ALDIKTAN SONRA İLK İŞ OLARAK EMEKÇİ KIYIMINA BAŞLADILAR "

Minik Azad İçin Yardım Çağrısı: Para Değil, Aşı Bekliyoruz

Polis Haftasında 180 Fidan Toprakla Buluştu

7 Milyon 150 Bin Adet Uyuşturucu Hap, 2 Ton 680 Kg Uyuşturucu Hap Yapımında Kullanılan Kimyasal Madde ve 10 Kg Ham Madde Ele Geçirildi

Adan Asar’dan TBMM’de Ziyaret

Şükriye Ertekin: Sağlık Sektöründen Emlak Dünyasına Uzanan Başarı Hikayesi

İstanbul Şişli'de Öldürülen Hamile Kadın Kader Küçükcoşkun ve Gültekin Gezer'in Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadelede Antalya'da Operasyonlar Gerçekleştirildi

Termeliler "MEHMETÇİK GAZZE'YE " KAHROLSUN ISRAİL" dedi

İYİ Parti'deki Gerginlik Tavan Yaptı: Erten Kayan İstifa Etti

DAVUTOĞLU’NDAN ÖZEL’E ZİYARET... ÖZGÜR ÖZEL: “BANA CEZA GELİRSE BAHÇELİ’YE RÜCU ETTİRİRİM”

İMAMOĞLU CEZAEVİNDEN SESLENDİ: “ÇOCUKLAR ‘SAVCI OLACAĞIM, SENİ KURTARACAĞIM’ DİYOR”

ABB BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TÜRKİYE-ALMANYA KARDEŞ ŞEHİRLER ZİRVESİ’NDE

FORUM MURATPAŞA’DA GÜNDEM TARIM

ABDURRAHMAN DİNLER, ANTALYA’DA İÇ MEKAN TASARIMINA YÖN VERİYOR RESTORE İNŞAAT, LÜKS YAŞAM ALANLARININ MİMARI OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatlarından Tutukluluğa İtiraz: "İddialar Değil, İftira"

Kayıp Genç Kız Bulundu: Nazar Eslemnaz T.'den Sevindiren Haber

BAŞKAN KOTAN’DAN BİRİNCİ YILA ÖZEL PAYLAŞIM

İSA ARIKAN: SOFRALARA EMEK, LEZZETE RUH KATAN BİR HAYAT HİKÂYESİ

Kepez’de Teknoloji Seferberliği

Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Akseki’de alabalık tesisi kurulacak

Karayazı Belediyesi'nden Ramazan Bayramı Ziyaretleri
Aretias TV’de Gazeteciler Buluşmaya Devam Ediyor

Saadet Partisi Gündeme Getirdi , Yetkililer Harekete Geçti: Tarihi Mezarlıkta Temizlik Başladı

Sürpriz Karar! CHP Genel Başkan Adayı Ümit Uysal Yarıştan Çekildi
