“Yatırım kararı olmayınca plan işlevi değiştirildi”
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 09 Şubat 2021 20:22Kepez Belediyesi, Güneş Mahallesi’nde uzun yıllar atıl halde bulunan 3 bin 260 metrekare büyüklüğündeki arsayı, yaptığı plan değişikliği ile emniyet hizmet alanına dönüştürdü. Kepez Belediyesi, ilçenin doğu mahallelerinin emniyet hizmet alanı ihtiyacını karşılamaya yönelik imar çalışmasını gerçekleştirdi.

Kepez Belediyesi, Güneş Mahallesi’nde uzun yıllar atıl halde bulunan 3 bin 260 metrekare büyüklüğündeki arsayı, yaptığı plan değişikliği ile emniyet hizmet alanına dönüştürdü. Kepez Belediyesi, ilçenin doğu mahallelerinin emniyet hizmet alanı ihtiyacını karşılamaya yönelik imar çalışmasını gerçekleştirdi.
Kepez Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Güneş Mahallesi’nde, plan işlevi TEK indirici merkez alanı olan 3 bin 260 metrekare büyüklüğündeki arsayla ilgili plan değişikliği önerisi hazırladı.Hazırlanan 1 bölü bin ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile TEK indirici merkez alanı plan işlevi, resmi kurum alanı olarak değiştirildi.
“Yatırım kararı olmayınca plan işlevi değiştirildi”
Bölgeye kalıcı bir karakol binası yapılmasını sağlayacak olan öneri plan değişikliği Kepez Belediye Meclisi’nin onayına sunuldu. Plan değişikliğine konu parsel, Toptancı Hal Caddesi ile 2371 Sokak üzerinde bulunuyor.
CK Enerji Akdeniz Elektrik Şirketi de, söz konusu parsel üzerinde bir yatırım kararırın bulunmadığını resmi yazı ile Kepez Belediyesi’ne iletti.
“Karakol binası planı mecliste onaylandı”
Bölgede emniyet hizmet alanının bulunmaması ve bölgedeki asayişin sağlanması ihtiyacından dolayı tek indirici merkez alanında plan değişikliği yapılması talep edildi. CK Enerji Akdeniz Elektrik Şirketi’nin yatırım kararının bulunması ve bölgedeki emniyet hizmet alanı eksikliğinin karşılanabilmesi amacıyla imar planı değişikliği hazırlandı.
Plan değişikliği de, Kepez Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısında oy birliği ile kabul edildi. Plan değişikliği ile 3 bin 737 metrekare emniyet hizmet alanı üretilmiş oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, onaylanmasından sonra plan değişikliği kesinleşmiş olacak.
“Her zaman Emniyet Teşkilatımızın yanındayız”
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, yıllarca atıl halde bulunmasından dolayı çevre kirliği oluşturan bir arsayı, plan değişikliği ile yatırım yapabilir hale getirdiklerini söyledi.
Mülkiyet ve imara ilişkin sorunları çözmeleri sonucu bölgede gecekonduların yerine modern konutların yapılmaya başlandığını belirten Başkan Tütüncü, “Bölge modern konutları, okulları, sosyal tesisleri tamamlanan alt ve üst yapı hizmetleriyle, yeşil alanlarıyla güzelleşiyor ve şehirleşiyor. Şehirleşen bölgemizin kamu tesisi taleplerini karşılamaya yönelik çalışmaları da yapıyoruz. Bilindiği üzere bölgede bulunan Kepez Polis Merkezi’miz, ihtiyaçlara cevap veremeyen küçük bir binada hemşehrilerimize asayiş hizmeti sunuyor. Yaptığımız plan değişikliği her zaman yanlarında olduğumuz Emniyet Teşkilatımız için modern ve güvenli bir karakol binasının yapılabileceği bir arsayı üretmiş olduk. Şimdi de, devlet, belediye ve hayırsever işbirliği ile karakol binasının bölgeye yapılmasını sağlamak için çalışacağız” diye konuştu.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 09 Şubat 2021 20:22
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Denizli'de Miras Kavgasında Yeni Gelişme

Vali Şahin’in “Antalya’nın Huzuru” Mart Ayı Değerlendirmesi

İsa Evce " EV YAPI YENİ PROJELERLE HİZMETİNİZDE "

FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda 20 Şüpheli Yakalandı

Jandarma’dan Çocuklara Çevre Bilinci Aşılayan Fidan Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Başakşehir’de 880 Kg Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi temizliği yapıldı

"Liseler Ayakta: Proje Okul Tayinlerine Tepki Çığ Gibi Büyüyor"

Çin önemli endüstriyel metallerin ihracatını durdurdu

Forum Muratpaşa'da tarımın yol haritası belirlendi

BAŞKAN KOTAN ÇAKIRLAR'DA BÖLGE HALKIYLA BULUŞTU

Fethiye Üzümlü’de Doğayla İç İçe Bir Gün: 14. Mantar Festivali’nde “Her Yerde Onlar” Rüzgârı
Prof. Dr. H. Yalçın Yüksel’den Veda Mesajı: “Bu Ailenin Bir Parçası Olmaktan Gurur Duyuyorum

İBRAHİM AYDEMİR " TAHSİN BAYRAMOĞLU ERZURUM’A ADANMIŞ BİR ÖMÜRDÜ"

Ordu Royal 52 Hotel’de Düzenlenen “Karadeniz’in Değerleri” Ödül Töreni Sahiplerini Buldu

Melih Güner, “Gazze İçin Sadece Dua Etmeyeceğiz, Gerekirse Canımızı Vereceğiz!”

Gençlik Politikalarının Mimarı Hüseyin Celep, Türkiye Genelinde Mesleki Eğitim Seferberliği Başlatıyor

Fırat Seydaoğlu Genel Hizmetler Kategorisinde Zirvede

Trafik Birimlerince Son 2 Haftada Yapılan Denetimler

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Kapsamında Son 1 Haftada Yapılan Çalışmalar

Alanya’ da Fuhuş Operasyonunda 3 şahıs TUTUKLANDI

Down Sendromlu İnzile Polis Oldu, Heyecanı Herkesi Mutlu Etti

“İnsan Ticareti ve Göçmen Kaçakçılığı” Suçundan Kırmızı Bültenle Aranan Suç Örgütü Elebaşı "Assad Ali Gomaa Khodır" İstanbul'da Yakalandı

Ordu AFAD Ekiplerince Minik Öğrencilere Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı ve Afetlerde Yapılması Gerekenler Hakkında Bilgi Verilerek Afet Bilinci Aşılandı

Aydın’daki Fuarda Jandarma Standına Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Ankara’da ‘Türk Polis Tarihi Sergisi’ Düzenlendi

Jandarma, Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı’nda Öğrencilerle Bir Araya Geldi

23 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Dev Operasyon

Terme’de “Tekbir Cuması” Çağrısı Karşılık Buldu: Onlarca Kişi Gazze İçin Meydanda Tekbir Getirdi

“Bir Çocuk Bir Oyuncak” Kampanyasıyla Hataylı Çocukların Yüzü Gülecek

Selin'in adı Çorum'da yeni bir okulda yaşatılıyor

Selin'in adı Çorum'da yeni bir okulda yaşatılıyor

Antalya Esnaf Camiasına Yönelik İtibar Suikastlarına Cevabımızdır

Ekrem İmamoğlu'ndan Silivri'de Tarihi Savunma: “Evlatlarımı Bırakın, Benim İçim Acıyor İçim!”

GÜLAY ÖZDEN: AZİMLE BAŞLAYAN YOLCULUK, GOBU CAFE İLE TAÇLANDI!

İmamoğlu’nun Akın Gürlek Davası 16 Haziran’a Ertelendi

TRT Haber, Endonezya Cumhurbaşkanının Atatürk Övgüsüne Yer Vermedi

Çin'den ABD'ye misilleme: ABD mallarına ek tarifeleri yüzde 125'e çıkarıyor

CHP'li Coşar: “Manavgat’ın Suyu ve Doğası Rant Uğruna Kirletilemez”
