Selde evini su basan ailenin eşyaları yenilendi
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 11 Ocak 2021 12:56ANTALYA'da 1,5 yıllık evli Seda (19) ve Neşet Piriç (26) çiftinin 14 Aralık'ta etkili olan sağanakta, su baskını nedeniyle kullanılmaz hale gelen ev eşyaları, yardımseverler tarafından yenilendi.

ANTALYA'da 1,5 yıllık evli Seda (19) ve Neşet Piriç (26) çiftinin 14 Aralık'ta etkili olan sağanakta, su baskını nedeniyle kullanılmaz hale gelen ev eşyaları, yardımseverler tarafından yenilendi. Biriken fatura ve kira borcunu ödeyebilmek için işe ihtiyacı olduğunu söyleyen Neşet Piriç, "Keşke evimi su basmasaydı da bu hale düşmeseydik ama işsiz olduğum için bu durumdayım" dedi.Kent genelinde, 14 Aralık'ta etkili olan şiddetli yağışla birlikte birçok ev, iş yeri ve tarım arazisi su altında kaldı. Yağış rekorunun kırıldığı kentte su basan bazı evlerde mahsur kalan kişiler itfaiye yardımıyla kurtarılırken, milyonlarca liralık zarar oluştu.
Kepez ilçesinde bir binanın zemin katında yaşayan 1,5 yıllık evli Seda ve Neşet Piriç çiftinin de evini su bastı. Yatakları su altında kalan çiftin sokak kapısını açmasıyla evlerine su doldu. Panikleyen çift evden çıkarak geceyi sokakta geçirdi. Sabah suyun bir miktar çekilmesiyle evlerine giren Piriç çifti, taksitlerini 1 ay önce bitirdikleri eşyaların su altında kalıp kullanılmaz hale geldiğini görünce büyük üzüntü yaşadı.
İŞSİZ KALINCA KİRAYI DA ÖDEYEMEDİ
Eşyaları çöpe atan çift, Antalya Yardımlaşma Platformu'nun desteğiyle yeni buldukları eve, kurtarabildikleri eşyalarıyla birlikte taşındı. Buzdolabı, bulaşık makinesi, mutfak eşyaları ve yorgandan başka eşyaları olmayan çift, geceleri yere serdikleri yorganın üzerinde uyudu. Restoran ve otellerde aşçı yardımcısı olarak çalışan Neşet Piriç, 2 ay önce pandemi nedeniyle çalıştığı iş yeri kapanıp işsiz kalınca su basan evinin kirasını da ödeyemedi.
YARDIMSEVERLER DESTEK OLDU
Piriç ailesinin durumunun gündeme gelmesinin ardından hayırseverler destek oldu. Evlerindeki eşyaların çoğu Antalya Yardımlaşma Platformu gönüllüleri tarafından yenilenen çifte, Kepez Belediyesi tarafından yeni bir oturma grubu ve yatak odası takımı hediye edildi. Yeni eşyalarıyla yorganın üzerinde uyumaktan kurtulan çift, destek veren herkese teşekkür etti.
İŞE İHTİYACI VAR
İş bulabilirse tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyleyen Neşet Piriç, "Yardımseverler ve Kepez Belediyesi sayesinde evimin birçok eşyası tamamlandı. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Şu anda en büyük eksiğim iş. Su basan evimin kirasını, faturalarımı ödeyebilmem için işe ihtiyacım var. Keşke benim evimi su basmasaydı da bu hale düşmeseydik ama işsiz olduğum için bu durumdayım" dedi.
'KENDİ EKMEĞİNİ KAZANMAK İSTİYOR'
Destek olan herkese teşekkür eden Antalya Yardımlaşma Platformu Başkanı Halit Mert ise, "Evini su basan ailemizi yeni bir eve taşımıştık. Sıkıntıları dile getirilince gönüllülerimiz ve Kepez Belediyesi tarafından eşyalarının çoğunu tamamladık. Neşet Bey'in acilen bir işe ihtiyacı var. Kendi ekmeğini kendi kazanmak istiyor. Kendisini bir iş sahibi yapabilecek hayırseverlerden destek bekliyoruz" diye konuştu.


ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 11 Ocak 2021 12:56
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

TÜRDEM Ankara İl Başkanı Recep Yurtsever’den 23 Nisan Mesajı: “Çocuklarımız Geleceğimizin Teminatıdır”

Muhittin Çatlı’dan 23 Nisan’a Anlamlı Vefa: “Çocuklarımızın Gözlerindeki Işık, Cumhuriyetimizin Geleceğidir”

Dünya Gençlik Konseyi'nden Tokat’ta Anlamlı Ziyaret

DEM ZULMÜNE KARŞI EMEKÇİ DİRENİŞİ AK PARTİ İL BAŞKANINDAN "ZULME SON VERİN " ÇAĞRISI

Senai Ergünöz’den 23 Nisan Mesajı

Misiad Mersin il Başkanı Zeki Üren Kimdir ?

BAŞKAN YILMAZ’IN 23 NİSAN MESAJI

Sabiha Karaosman’dan 23 Nisan Mesajı: “Geleceğimizin Teminatı Çocuklarımızdır”

KALSİAD Başkanı Yasin Burak Arslan’dan 23 Nisan Mesajı: Çocuklara Yatırım, Türkiye’nin Geleceğine Yatırımdır

İYİ Parti Mamak İlçe Başkan Yardımcısı Bekir Arslan’dan 23 Nisan Mesajı: “Egemenlik, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Taçlanıyor”

TROPİKAL PARK PROJESİ ÖDÜL ALDI

CHP İlçe Başkanı Fatih Bucan’a Teşekkür – SAM Fuarcılık’tan Anlamlı

Karadeniz’in Sesi: Hayatını Müziğe Adamış Bir Sanatçı – Fatih Ustasu

Prof. Dr. Canan Yılmaz: Evlilikte Güvenle Yapılan Tapu Devri Bağış Değildir

Hani’nin Efsane Başkanı İbrahim Lale Dualarla Anıldı

Gazze’de Felaket Derinleşiyor Son 48 Saatte 92 Şehit, 219 Yaralı

Engelsiz Aslanlar Zirvede!

Mersin’de 21 Nisan’da Güzellik, Stil ve Başarının Buluştuğu Ödül Gecesi Düzenlenecek

Gazeteci İmran Ünal Kimdir?

Miniklere Büyük Ders: “Birlikte Daha Güçlüyüz” Raflarda!

Genel af olmadan DEM, Türkiye Partisi olabilir mi?

Kürtçe ezgilerle kültür köprüsü kuran müzik grubu: Nas'ın hikâyesi, amacı ve yarına mirası

“Gönül Dağı Nefesi” Yaza Merhaba Konseri İçin Geri Sayım Başladı

Figen Kaya’nın Sunumuyla Mustafa Ortaç’a Saygı Gecesi

KALSİAD’dan İş Dünyasına Net Mesaj: Gösteri Değil, Üretim Zamanı

GERİDE DUA ORDUSU BIRAKTILAR BİR ZAMANLAR DİYARBEKİR BEYEFENDİLERİ

ATO’daki Ödül Töreninde Sabiha Karaosman Fark Yarattı

İZENERJİ’de Yetki Krizi: Toplu Sözleşme Görüşmeleri Masada Kaldı

Cengiz Kurtoğlu, ARKON’un Eğitim Projesi İçin Bursa’da Sahne Alacak

Tarım ve Orman Bakanı Ordu’ya geliyor

Girişimcilikte 15 Yıllık Başarı Hikayesi: İbrahim İpek ve İpekyolu Grup

Ahmet Büyükgümüş Diyarbakır’a Geliyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs Kararı: Kadıköy Meydanı'nda Kutlanacak

Ziraat Türkiye Kupası Finali İçin Yeni Stadyum Arayışı!

ROK’tan İki Gazeteciye Suç Duyurusu: “Evleri Basılsın, Dijital Cihazlarına El Konulsun”

CHP Lideri Özgür Özel'den Danıştay Ziyareti: "İmamoğlu'nun Diploması Gündeme Gelmedi"

Sevgi Demir Coşkun, iddiaları reddederken, “Polatlı halkı gerçeği biliyor” dedi

Cemal Peker’den Uluslararası Başarı

Türk Dünyası'nda dağılma tehlikesi: Uzmanlar endişeli
