'Anadolu Ateşi' avukatından 'mühürleme' açıklaması: Karar kesinleşmemiştir
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 10 Aralık 2020 00:00Gelen son dakika haberlerine göre ANTALYA'nın Serik ilçesinde, 'Anadolu Ateşi'nin gösterilerini yaptığı, 5 bin kişilik 'Aspendos Arena'nın mühürlenmesine ilişkin 'Anadolu Ateşi' vekili avukat İlkser Akbulut, yazılı açıklama yaptı

ANTALYA'nın Serik ilçesinde, 'Anadolu Ateşi'nin gösterilerini yaptığı, 5 bin kişilik 'Aspendos Arena'nın mühürlenmesine ilişkin 'Anadolu Ateşi' vekili avukat İlkser Akbulut, yazılı açıklama yaptı. Akbulut, açıklamasında, "İlk derece mahkemesince henüz verilmiş olan karar, daha yeni istinaf edilmiş olup, kesinleşmemiştir. Yüksek yargının vereceği karar ve o kararın da kesinleşmesi beklenmelidir" dedi.Antalya'da, 12 yıl önce genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan tarafından kurulan, 'Anadolu Ateşi'nin gösterilerini yaptığı, Serik ilçesi Belkıs Mahallesi'ndeki 5 bin kişilik 'Aspendos Arena', Serik Belediyesi tarafından geçen günlerde mühürlendi. Mustafa Erdoğan, Instagram hesabı üzerinden mühürlenme işlemiyle ilgili fotoğraf paylaştı. Paylaşımında "Gördüğünüz yazı Aspendos Arena'nın Serik Belediyesi tarafından mühürlendiğinin resmidir" diyen Erdoğan, mühürleme işlemine tepki gösterdi. Erdoğan, mesajında, "102 ülkede 5 binden fazla gösteri ile Yeni Zelanda'dan Meksika'ya, Şili'ye, Bahreyn'den Sibirya'ya 45 milyondan fazla dünya izleyicisine kültürümüzü ve memleketimizi tanıtmanın hediyesidir. Aspendos Arena sahnesinde her yıl yüz binlerce turiste kültürümüzü sergilemenin ödülüdür. Dün Ankara Sanat Tiyatrosu, bugün bizim tiyatromuz, tarih bunları unutmayacak. Mücadeleye devam edeceğiz. #direnaspendosarena" dedi.
'MAHKEME KARARINI UYGULUYORUZ''Aspendos Arena'nın mühürlenmesiyle ilgili bilgi veren Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, söz konusu yerle ilgili Mustafa Erdoğan'ın mülk sahibiyle uzun zamandan beri problemi olduğunu belirterek, bu durumun mahkemeye intikal ettiğini söyledi. Buranın devam etmesi noktasında mülk sahibine ricacı olduklarını da söyleyen Başkan Aputkan, "Ama öyle bir hale gelmiş ki aralarındaki ilişki anlaşmalarının mümkün olmadığı ve mahkeme neticesinde yani mahkemeye vermiş ve yıllardır devam eden bir mahkeme var. Buranın kapatılmasıyla ilgili belediye olarak kendiliğimizden gitmedik. Bir mahkeme kararını uyguluyoruz. Belediye görevlileri mahkemenin verdiği kararı uyguladı. Dolayısıyla muhatabı biz değiliz, belediye değil. Belediye görevlileri mahkeme kararını uyguluyor. Dolayısıyla mahkemenin verdiği kararla ilgili varsa bir sıkıntıları mahkemeyle ilgili açıklama yapacaklar, belediyeyle ilgili değil. Dolayısıyla olay tamamen mahkeme kararının uygulanmasıdır" diye konuştu.'KARAR, DAHA YENİ İSTİNAF EDİLMİŞ OLUP, KESİNLEŞMEMİŞTİR'Yaşanan sürecin ardından 'Anadolu Ateşi' vekili avukat İlkser Akbulut, bugün yazılı açıklama yaptı. 'Anadolu Ateşi'nin Türkiye'de ve tüm dünyada Türkiye'nin gönüllü tanıtım elçiliğini yaptığı, kültüre ve sanata eşsiz katkılar verdiği, tüm dünya seyircileri tarafından da ayakta alkışlandığı belirtilen açıklamada, "Bugüne dek yüzlerce ülkede, milyonlarca yerli yabancı seyirciye ulaşan, dünya sahnelerinde başarılı temsiller yapan Anadolu Ateşi, yerelde pek çok sıkıntı ile boğuşmakta olup; nihai olarak Antalya, Belkıs'ta bulunan ve dünyanın en büyük sahnesine sahip olan Anadolu Ateşi'nin tiyatrosu, Aspendos Arena, trajikomik bir biçimde, bu kez sahnesinden mühürlenmiştir. Kamuoyunca bilinmelidir ki bu sadece Anadolu Ateşi'ne değil, kültüre sanata, Antalya turizmine ve bölge halkının ekonomisine karşı bir eylemdir. Belirtmek isteriz ki bu hususta ilk derece mahkemesince henüz verilmiş olan karar, daha yeni istinaf edilmiş olup, kesinleşmemiştir. Bu nedenle, belirttiğimiz tüm hassasiyetler gözetilerek, yüksek yargının vereceği karar ve o kararın da kesinleşmesi beklenmelidir. Türk halkının sağduyusuna, kültürel ve sanatsal tüm değerlerine olduğu gibi, Türk yargısına ve hakimlerine de inancımız sonsuzdur. Nihai olarak, doğru karar verilecek ve adalet er geç tecelli edecektir" denildi.

ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 10 Aralık 2020 00:00
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

EFENDİ EMLAK - EFENDİ ÖZDEMİR: AZMİN VE GÜVENİN ÖYKÜSÜ

AKP Genel Merkez Binası Önünde Polis İntiharı

Muratpaşa'daki Turistik Tesislerde Yangın Güvenliği Alarmı: 191 Tesiste Eksiklik Tespit Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti Heyetini Kabul Etti: Görüşme Sonrası İlk Açıklamalar Geldi

Berkay Gezgin Tahliye Edildi

İyi Parti Terme İlçe Başkanlığı’nda Şakir Şahin Dönemi Başladı

İMAMOĞLU’NDAN SOYKAN VE AĞIREL’E DESTEK: “GERÇEKLERDEN NE KADAR KAÇABİLİRSİNİZ Kİ?”

MANAVGAT’TA BEYİN DAMAR HASTALIKLARI SEMİNERİ

Kepez’den sınav haftasında öğrencilere sıcak çorba

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Polis Haftası Kutlaması: “180 Yıldır Milletin Huzur Bekçisi”

Senai Ergünöz “Vatan için canla başla görev yapan kahramanlarımızı minnetle anıyorum”

Antalya Döşemealtı'ndaki Hizmet Eksiklikleri Yeniden Refah Adayı Mesut Hekimoğlu'nun Gündeminde

KENAN ATEŞ KİMDİR?

Kepez’in fizik tedavi hizmetlerine yoğun ilgi

Kepez’den Ceza İnfaz Kurumunda Kütüphane Haftası Etkinliği

Kepez Meclisi’nden Edip Akbayram ve Volkan Konak’a vefa

Kepez‘in Kariyer ve İstihdam Günleri başladı

Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in 10 Nisan Polis Günü Mesajı

19-27 Mart Tarihleri Arasında 519 Düzensiz Göçmen Yakalandı

BAŞKAN İSMAİL ÇAĞLAR'DAN TEPKİ: "SARI SAYFA’YA KİM DUR DİYECEK?"

ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANINDAN “İKLİM KANUNU TASARISI”NA TEPKİ: "YERLİ ÜRETİCİYİ ZAYIFLATAN, KAMU YARARINDAN UZAK BİR METİN"

"MAZBATA ALDIKTAN SONRA İLK İŞ OLARAK EMEKÇİ KIYIMINA BAŞLADILAR "

Minik Azad İçin Yardım Çağrısı: Para Değil, Aşı Bekliyoruz

Polis Haftasında 180 Fidan Toprakla Buluştu

7 Milyon 150 Bin Adet Uyuşturucu Hap, 2 Ton 680 Kg Uyuşturucu Hap Yapımında Kullanılan Kimyasal Madde ve 10 Kg Ham Madde Ele Geçirildi

Adan Asar’dan TBMM’de Ziyaret

Şükriye Ertekin: Sağlık Sektöründen Emlak Dünyasına Uzanan Başarı Hikayesi

İstanbul Şişli'de Öldürülen Hamile Kadın Kader Küçükcoşkun ve Gültekin Gezer'in Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadelede Antalya'da Operasyonlar Gerçekleştirildi

Termeliler "MEHMETÇİK GAZZE'YE " KAHROLSUN ISRAİL" dedi

İYİ Parti'deki Gerginlik Tavan Yaptı: Erten Kayan İstifa Etti

DAVUTOĞLU’NDAN ÖZEL’E ZİYARET... ÖZGÜR ÖZEL: “BANA CEZA GELİRSE BAHÇELİ’YE RÜCU ETTİRİRİM”

İMAMOĞLU CEZAEVİNDEN SESLENDİ: “ÇOCUKLAR ‘SAVCI OLACAĞIM, SENİ KURTARACAĞIM’ DİYOR”

ABB BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TÜRKİYE-ALMANYA KARDEŞ ŞEHİRLER ZİRVESİ’NDE

FORUM MURATPAŞA’DA GÜNDEM TARIM

ABDURRAHMAN DİNLER, ANTALYA’DA İÇ MEKAN TASARIMINA YÖN VERİYOR RESTORE İNŞAAT, LÜKS YAŞAM ALANLARININ MİMARI OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatlarından Tutukluluğa İtiraz: "İddialar Değil, İftira"

Kayıp Genç Kız Bulundu: Nazar Eslemnaz T.'den Sevindiren Haber
