İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çöp dağları yanıtı: Bizi de bilgilendirsin gidip görelim
GÜNDEM, 25 Ağustos 2020 11:08Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul çöp dağlarıyla adeta bir rezillik" şeklindeki eleştirisine yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Hangi ilçeden böyle bilgi almışsa Sayın Cumhurbaşkanı, bizi de bilgilendirirse, gidip o dağları görelim, tedbir alalım" sözleriyle yanıt verdi.

ATO Congresium'da düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul çöp dağlarıyla adeta bir rezillik" sözleriyle isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirmişti. Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt veren İmamoğlu, "İstanbul'da 24 tane AKP'li, bir tane MHP'li, 14 tane CHP'li belediye var. Hangi ilçeden böyle bilgi almışsa Sayın Cumhurbaşkanı, bizi de bilgilendirirse, gidip o dağları görelim, tedbir alalım. Ama bunlar siyasi cümleler" ifadelerini kullandı.
KANAL İSTANBUL ÇIKIŞI
Riva Deresi'ndeki temizleme çalışmalarını yerinde incelemek üzere, Beykoz Bozhane Köyü'ne giden İmamoğlu, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kanal İstanbul'a karşı olduklarını bir kez daha yineleyen İmamoğlu, "anal İstanbul, İstanbul'un önceliği değildir. Kanal İstanbul, İstanbul'un görüp görebileceği en büyük tahribattır. Birçok negatif yönü var; ben pozitif yanını yakalayamadım. Kanal İstanbul projesi açıklandığından beri, bu konuya ilgiliyim. Yani, bizim orada milyarlarca liralık yatırım yapmamız gerekiyor ki, Kanal İstanbul oluşsun. Sadece İSKİ'nin tespitleri 23 milyarlık yatırım demek. Kimse bunu bizimle oturup konuşmuyor. Yani, bu nasıl finanse edilecek, ne olacak? Milyonlarca liralık İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait mülkiyetten bahsediyoruz" şeklinde konuştu.
DAVET POLEMİĞİ
İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıya davet edilip edilmediğine ilişkin soruya ise "Şahsıma bir davet gelmedi ama açıkçası toplantının içeriğini de bilmiyorum. Sayın Bakan, Sayın Vali ile bir toplantı yapamaz mı; yapabilir. Bazen bizim birimlerimiz de davet ediliyor, gidiyor arkadaşlar. Oraya giden arkadaşlarımız olmuştur. Ama ben şahsen davet edilmedim; edilseydi giderdim. O ayrı bir şey ama bu seviyede konuyu tartışmıyoruz. Mühim olan hasta şifa bulsun. Dolayısıyla bizim baktığımız pencere o değil. Biz, gerektiğinde Sayın Bakan'la da telefonla görüşüyoruz konuşuyoruz. Tabii önemli bir konu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Başkan seviyesinde temsil edeceği bir toplantı olursa da beni davet edeceklerine inanıyorum. İnşallah bundan sonra öyle bir süreç yaşatırız İstanbul'a" şeklinde yanıt verdi.
"ÇÖP DAĞLARI" YANITI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul çöp dağlarıyla adeta bir rezillik" şeklindeki eleştirisine de yanıt veren İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Ben Beylikdüzü'nden buraya, Riva'ya geldim. Ciddi bir kilometre. Ben, tariflenen şeklinde bir şey görmedim. Belki bunlar siyasi cümleler; ama ben hoşlanmıyorum siyasi cümlelerden. Bence Sayın Cumhurbaşkanı'mızı yanlış bilgilendiren insanlar var. Artı; İstanbul'da çöp toplama işini, ilçe belediyeleri yapar. Yani bunun kuralı öyledir. İstanbul'da da 24 tane AK Partili Belediye var, bir tane de Milliyetçi Hareket Partili belediye var, 14 tane Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi var. Hangi ilçelerde dağ gördüyse, bize bildirirler. Hangi ilçeden böyle bilgi almışsa Sayın Cumhurbaşkanı, bizi de bilgilendirirse, gidip o dağları görelim, tedbir alalım. Ama bunlar siyasi cümleler. Toplum, bu cümleleri pek dinlemiyor. Bence bu literatürden vazgeçmelerini öneriyorum."
GÜNDEM, 25 Ağustos 2020 11:08
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Fırat Seydaoğlu Genel Hizmetler Kategorisinde Zirvede

Trafik Birimlerince Son 2 Haftada Yapılan Denetimler

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Kapsamında Son 1 Haftada Yapılan Çalışmalar

Alanya’ da Fuhuş Operasyonunda 3 şahıs TUTUKLANDI

Down Sendromlu İnzile Polis Oldu, Heyecanı Herkesi Mutlu Etti

“İnsan Ticareti ve Göçmen Kaçakçılığı” Suçundan Kırmızı Bültenle Aranan Suç Örgütü Elebaşı "Assad Ali Gomaa Khodır" İstanbul'da Yakalandı

Ordu AFAD Ekiplerince Minik Öğrencilere Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı ve Afetlerde Yapılması Gerekenler Hakkında Bilgi Verilerek Afet Bilinci Aşılandı

Aydın’daki Fuarda Jandarma Standına Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Ankara’da ‘Türk Polis Tarihi Sergisi’ Düzenlendi

Jandarma, Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı’nda Öğrencilerle Bir Araya Geldi

23 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Dev Operasyon

Terme’de “Tekbir Cuması” Çağrısı Karşılık Buldu: Onlarca Kişi Gazze İçin Meydanda Tekbir Getirdi

“Bir Çocuk Bir Oyuncak” Kampanyasıyla Hataylı Çocukların Yüzü Gülecek

Selin'in adı Çorum'da yeni bir okulda yaşatılıyor

Selin'in adı Çorum'da yeni bir okulda yaşatılıyor

Antalya Esnaf Camiasına Yönelik İtibar Suikastlarına Cevabımızdır

Ekrem İmamoğlu'ndan Silivri'de Tarihi Savunma: “Evlatlarımı Bırakın, Benim İçim Acıyor İçim!”

GÜLAY ÖZDEN: AZİMLE BAŞLAYAN YOLCULUK, GOBU CAFE İLE TAÇLANDI!

İmamoğlu’nun Akın Gürlek Davası 16 Haziran’a Ertelendi

TRT Haber, Endonezya Cumhurbaşkanının Atatürk Övgüsüne Yer Vermedi

Çin'den ABD'ye misilleme: ABD mallarına ek tarifeleri yüzde 125'e çıkarıyor

CHP'li Coşar: “Manavgat’ın Suyu ve Doğası Rant Uğruna Kirletilemez”

Antalya’da Galata’ya yolculuk

ORHAN BERİDZE’NİN “YÜZYILINSEVDASI” ANILARIM ADLI KİTABININ TANITIMI YAPILDI

EFENDİ EMLAK - EFENDİ ÖZDEMİR: AZMİN VE GÜVENİN ÖYKÜSÜ

AKP Genel Merkez Binası Önünde Polis İntiharı

Muratpaşa'daki Turistik Tesislerde Yangın Güvenliği Alarmı: 191 Tesiste Eksiklik Tespit Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti Heyetini Kabul Etti: Görüşme Sonrası İlk Açıklamalar Geldi

Berkay Gezgin Tahliye Edildi

İyi Parti Terme İlçe Başkanlığı’nda Şakir Şahin Dönemi Başladı

İMAMOĞLU’NDAN SOYKAN VE AĞIREL’E DESTEK: “GERÇEKLERDEN NE KADAR KAÇABİLİRSİNİZ Kİ?”

MANAVGAT’TA BEYİN DAMAR HASTALIKLARI SEMİNERİ

Kepez’den sınav haftasında öğrencilere sıcak çorba

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Polis Haftası Kutlaması: “180 Yıldır Milletin Huzur Bekçisi”

Senai Ergünöz “Vatan için canla başla görev yapan kahramanlarımızı minnetle anıyorum”

Antalya Döşemealtı'ndaki Hizmet Eksiklikleri Yeniden Refah Adayı Mesut Hekimoğlu'nun Gündeminde

KENAN ATEŞ KİMDİR?

Kepez’in fizik tedavi hizmetlerine yoğun ilgi

Kepez’den Ceza İnfaz Kurumunda Kütüphane Haftası Etkinliği
