13 Aralık 2025, Cumartesi
22:40

Doğu Karadeniz’de 5 il için sarı kodlu yağış ve kar alarmı

Doğu Karadeniz’de 5 il için sarı kodlu yağış ve kar alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle Doğu Karadeniz’de beş il için “sarı” kodlu uyarı yapıldı.

ANKARA - BHA

Tahminlere göre Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Giresun’un doğu kesimlerinde yağışların kuvvetli, yer yer çok kuvvetli (20-75 kg/m²) olacağı öngörülüyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, yüksek kesimlerde ise yoğun kar yağışı olarak etkili olması bekleniyor. Yüksek rakımlı bölgelerde kar kalınlığının 20 santimetrenin üzerine çıkabileceği belirtiliyor.

Yetkililer; beklenen kuvvetli yağış ve kar nedeniyle sel, su baskını ve heyelan riskine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Kar yağışının görüleceği bölgelerde buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar olabileceği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji, olası olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli davranmalarını istedi.

Benzer Haberler