“Karaman ve Tokat’ta Tefecilere Yönelik Düzenlenen Operasyonlarda 56 Şüpheli Yakalandı.”
Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, Karaman ve Tokat İl Jandarma Komutanlıklarınca suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, tefecilik, nitelikli yağma ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarına yönelik operasyonlar düzenlendi.
Gerçekleştirilen operasyonlarda 56 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 25’i tutuklandı, 18’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.
Şüphelilerin; vatandaşlarımızı yüksek faizle borçlandırarak baskı altına aldıkları, teminat olarak boş veya yüksek meblağlı çek ve senet imzalattıkları ve ödeme yapamayan vatandaşlarımıza ait mal varlıklarını tehdit ve baskıyla devraldıkları tespit edildi.
Şüphelilere ait 2 milyar 576 milyon Türk lirası değerinde 108 taşınmaz, 41 taşıt ve 124 banka hesabı hakkında el koyma tedbiri uygulandı.
Operasyonlar sonucunda farklı şahıslar adına düzenlenmiş muhtelif miktarda çek/senet ve tapu senedi ile çok sayıda silah, dijital materyal ve doküman ele geçirildi.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

TSK’de görev değişimi: 205 general ve amiralin görev yeri belirlendi

Jandarma ve Sahil Güvenlik’te yeni görev değişiklikleri Resmi Gazete’de

MEB'den dolandırıcılık uyarısı: İsim ve unvanlara itibar etmeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Daha yeni başlıyoruz

Kaş’ta 85 bin hektarlık arkeolojik sit kararı iptal edildi
