Terme’de “Tekbir Cuması” Çağrısı Karşılık Buldu: Onlarca Kişi Gazze İçin Meydanda Tekbir Getirdi
Haber : Murat Genç / Samsun
Terme’de Tekbirler Gazze için Yükseldi
Filistin Âlimler Birliği’nin yaptığı ‘Tekbir Cuması’ çağrısı, Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’un Terme ilçesinde de karşılık buldu. İsrail’in Gazze’ye yönelik süren saldırılarına tepki göstermek ve mazlumlara destek vermek amacıyla Terme halkı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi.


Kur’an tilavetiyle başlayan gece
Program, İsa Alparslan Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kürsüye çıkan Savaş Kengil Hoca, yaptığı konuşma ve meydanı inleten tekbirleriyle katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Dualar ve tekbirlerle destek mesajı verildi
Etkinlik boyunca meydanda toplanan vatandaşlar, ellerini semaya açarak Gazze için dua etti. Tekbir seslerinin yükseldiği meydanda, birlik ve dayanışma mesajları öne çıktı.

Program dua ile sona erdi
Program, yeniden İsa Alparslan Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu. Katılımcılar, bu anlamlı gecede Gazze’nin yalnız olmadığını dünyaya haykırmak istediklerini ifade etti.

Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Alihan Kuriş’in de bulunduğu 49 şüpheli hakkında operasyon: 30 gözaltı

Hikmet Hacıyev: "Bizim Başka Ailemiz Yoktur, Türk Dünyası Bizim Ailemiz…

GSB Kültür ve Sanat Okulları’nda Çocuklar Hem Eğleniyor Hem Zihinlerini…

Ani’nin fethinin 962. yıl dönümü Yelken Yarışları ile Kars’ta Çıldır Gö…

KVKK’dan sadakat kart düzenlemesi: Uyum süresi uzatıldı
