Meta'dan İsrail'e sosyal medyada koruma kalkanı

 

10 Temmuz 2024
Meta'dan İsrail'e sosyal medyada koruma kalkanı

Meta'nın "Siyonist" terimine yönelik yasağı genişleteceğini duyurmasının ardından İsrail yanlısı gruplar kararı memnuniyetle karşıladı.

Meta, salı gününden itibaren Facebook, Instagram ve Threads gibi platformlarından, bu terimin İsraillileri eleştirmek için kullanıldığı içerikleri kaldıracak.

Şirket ayrıca Siyonistlerin "dünyayı yönetme veya medyayı kontrol etme iddiaları" ile ilgili içerikleri de yasaklayacak.

 

İnsan Hakları İzleme Örgütü: META Filistinlilerin sesini susturuyor

Novara Media'ya konuşan antisemitizm uzmanı Brendan McGeever, duyuruyu "sorunlu" olarak nitelendirdi ve gerçek antisemitizme karşı mücadeleyi sekteye uğratacağını söyledi.

Meta eleştirilerin odağında

Karar, şirketin aylarca süren ve terimin tarihsel olarak nasıl kullanıldığı ve özellikle Gazze'deki savaş devam ederken sosyal medyada şu anda nasıl kullanıldığına ilişkin soruşturmasının ardından geldi.

Meta, karara varmak için dünyanın dört bir yanından 145'ten fazla tarihçi, insan hakları grubu, hukuk ve insan hakları uzmanı ve ifade özgürlüğü savunucusuyla görüştüğünü söyledi.

Karar, sosyal medya kullanıcılarının tepkisiyle karşılaştı.

 

HRW: META Filistin yanlısı paylaşımlara sistemli sansür uygulanıyor

Bir sosyal medya kullanıcısı X hesabından yaptığı paylaşımda, "Mark Zuckerberg, 'Siyonistler dünyayı yönetiyor veya medyayı kontrol ediyor' gibi iddiaları yasaklıyor. Bu açıkça şunu kanıtlıyor: Siyonistler dünyayı yönetiyor, medyayı kontrol ediyor..." sözlerine yer verdi.

Meta, Orta Doğu ile ilgili içerik moderasyon uygulamaları konusunda incelemelerle karşı karşıya kaldı.

Eleştirmenler ve bazı gruplar, şirketi, platformlarında Filistinlileri destekleyen içerikleri sansürlemekle suçladı.

KAYNAK CNN International

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.