Sigara fiyatları yeniden artıyor:

 

29 Haziran 2024
Sigara fiyatları yeniden artıyor:

Sigara fiyatlarına yeni bir zam daha geldi. Sigara fiyatlarındaki artışın temel sebepleri arasında döviz kuru, enflasyon ve vergi zamları yer alıyor. Özellikle son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, tüketicilerin sigara alışkanlıklarını da etkiliyor.

SİGARA FİYATLARINA YENİ ZAM
Son zamanlarda art arda gelen zamlarla birlikte, 1 Temmuz itibariyle sigaraya ÖTV zammı yapılacak. Bu durum sigara fiyatlarının daha da yükselmesine neden olacak. Sigara tüketenler, bu yeni zamla birlikte cebinden daha fazla para çıkmak zorunda kalacaklar.

YENİ ZAMLARIN ETKİSİ
Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sigaraya gelecek olan yeni zamların detaylarını paylaştı. Buna göre, 1 paket sigara fiyatı 75 TL'ye yükselecek.

MARKALARA GÖRE FİYATLAR
Yapılan zamlar sonrasında, farklı sigara markalarının fiyatları da değişecek. W marka sigaralar 65 liradan 71 liraya, C marka sigaralar 63 liradan 69 liraya, P marka sigaralar 69 liradan 75 liraya, M.T. marka sigaralar 66 liradan 72 liraya, M marka sigaralar ise 65 liradan 71 liraya çıkacak.

ZAMLARIN GEÇERLİLİK TARİHİ
Belirtilen zamların yürürlüğe gireceği tarih ise 1 Temmuz 2024 olarak açıklandı. Sigara fiyatlarındaki bu artışın, tüketiciler üzerindeki ekonomik etkileri yakından takip edilmeye devam ediyor.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.