Ayasofya'da ne zaman namaz kılınacak? Cevabı belli oldu

Danıştay'ın kararı sonrası Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Ayasofya resmen ibadete açıldı. Kararla ilgili konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ayasofya'da namaz kılma konusunda önümüzdeki hafta cumaya kadar adım atılacağını söyledi. 

10 Temmuz 2020
Ayasofya'da ne zaman namaz kılınacak? Cevabı belli oldu

 
 
Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın müze camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da imzaladığı kararnameyle Ayasofya Diyanet'e devredildi ve resmen cami oldu.
 
Ayasofya'nın resmen ibadete açılmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı
Mustafa Şentop, açıklamalarda bulundu.
 
Şentop'un açıklamalarından satır başları:
 
Bu kararla beraber Ayasofya Cami olarak ibadete açılmış oldu. Cumhurbaşkanımızın yayınlamış olduğu kararname ile uygulamaya dair bir işlem bu. Bununla da bütün camilerin yönetiminde olduğu gibi Ayasofya'nın cami olarak yönetimi de Diyanet İşleri Bakanlığı'na verilmiş oluyor.
 
''TARİHİ BİR OLAY''
 
Ayasofya'nın ibadete açılması tarihi bir olay. Ayasofya bizim kuşağımızın, bizden önceki birçok kuşağın ideallerinde cami olarak açılması gereken bir yapı olarak her zaman yer almıştır. Hedef olarak, hayal olarak, rüya olarak yer almıştı.
 
 
"Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın" bizim gençliğimizin en önemli sloganlarından biriydi
 
''AYASOFYA KARARI SON DERECE ANLAMLI''
 
O dönemlerin gençlik liderlerinden sayın Cumhurbaşkanımız o yıllarda da büyük gayret gerçekleştiren biriydi. Onun Cumhurbaşkanlığı'nda Ayasofya kararı anlamlı. Danıştay 10'uncu dairesinin başkan ve üyelerini tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımıza kararname için teşekkür ediyorum.
 
İLK EZAN OKUNDU
 
Ayasofya'da alınan karardan sonra İkindi Ezanı okundu. Uzun zaman sonra bu görüntüyle karşılaşan vatandaşlar telefonlara sarıldı. 
 
NE ZAMAN NAMAZ KILMAYA GİDİLMEYE BAŞLANACAK?
 
En kısa zamanda. Muhtemelen önümüzdeki hafta içerisinde olabilir. En geç önümüzdeki hafta cumaya kadar bu konuda adım atılır. Hep beraber, siz de gelirsiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.