Alperler İnşaat Şirket Müdürü Nadir ALPER ile Konut Piyasasını Değerlendirdik

Haziran Ayının Başında Konut Kredisi Faizlerinin Düşük Seviyelere Çekilmesiyle Sektördeki Hareketliliği Nadir Alper ile Değerlendirdik. 

10 Temmuz 2020
Alperler İnşaat Şirket Müdürü Nadir ALPER ile Konut Piyasasını Değerlendirdik

Konut kredilerinde faiz oranlarının son yılların en düşük seviyesine düşmesi inşaat sektörünü hareketlendirmeye başladı. Birinci elde yüzde 0.64, ikinci elde ise 0.74’e gerileyen faiz oranları ev sahibi olmak isteyenleri umutlandırdı. Süreci yakından takip ettiklerini söyleyen Alperler İnşaat şirket müdürü Nadir ALPER yaşanan ilginin umut verici olduğunu belirtti. Kredilerde yaşanan düşüşün konut fiyatlarına yansımadığını ifade eden Alper, “Kredilerin düşmesi ile konut fiyatlarının artması ters orantılı. Krediler yükseldiğinde konut fiyatları düşer, krediler düşerse konut fiyatları artar” dedi.

 

SEKTÖR HAREKETLENDİ

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesinin alım gücünü arttıracağını ifade eden Nadir ALPER, il genelinde bulunan Müteahhitlerin yeniden inşaatlara başladığını kaydetti. Krediye ulaşımın kolaylaştırılmasının önemine değinen ALPER, “Devam eden inşaatlarda herhangi bir aksaklık yok. Bundan mutluyuz. Düşük faizli krediler insanların ev sahibi olmaları açısından çok iyi oldu. İnsanlar kira öder gibi ev sahibi oluyorlar. Vatandaşların bu fırsatı değerlendirmelerini öneriyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.