Öğrenciler hayali için uğraşırken, o trol peşindeydi

YKS'nin bugünkü oturumuna girmek için okula koşan ve okul kapısında yere düşen bir gencin sosyal medyada takipçi toplamak için trollük yaptığı ortaya çıktı. Eski röportajının ortaya çıkmasıyla rol yaptığı anlaşılan genç, daha önce de birçok defa trollük denemesinde bulundu. 

28 Haziran 2020
Öğrenciler hayali için uğraşırken, o trol peşindeydi

YKS'nin 2. oturumuna girmek için okula son anda koşan öğrenci okul kapısında yere düşen görevliler tarafından yerden kaldırılan genç basın mensuplarına konuştu. Sınava kuzeni yüzünden giremediğini söyleyen Görkem Varlık, sosyal medyada takipçi toplamak için rol yaptığı ortaya çıktı. Eski röportajlarının ortaya çıkmasıyla trol olduğu anlaşılan genç, üniversite sınavına girenlere de beddua ettiği görüldü.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Sınavı (AYT), saat 10.15 itibarıyla başladı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde sınava girmek için erken saatlerde gelmeye başlayan adaylar, kapıdaki görevliler tarafından kimlik ve sınav giriş kontrolü yapılmasının ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında en az 1 metrelik sosyal mesafe kuralı uygulanarak sınava gireceği salona alındı. Girişte ellerini dezenfekte eden öğrencilere, maske dağıtımı yapıldı. Giriş için sırada bekleyen öğrencilere ve kampüs önünde duran ailelere, sosyal mesafeye uymaları yönünde güvenlik görevlileri tarafından sık sık uyarılar yapıldı.

TROLLÜK YAPTI

Sınav başladıktan dakikalar sonra gelen bir genç, koşarken okul kapsında yere düştü. Görevliler tarafından yerden kaldırılarak içeri götürülen genç yapılan kontrolde sınava giriş belgesi yerine boş bir A-4 kağıdı olduğu görüldü.

Sınava boş kağıtla gelen genç, sosyal medya üzerinden takipçi toplamak amacıyla basın mensuplarına oyun oynadığı anlaşıldı.

Sınava giremeyince kuzenini suçlayan genç, trol çıktı

PLANLANMIŞ BİR OYUN

Sınav giriş belgesini çıkarması için kuzeninden yardım istediğini anlatan Görkem Varlık, "Küçük kuzenime sınava giriş belgemi çıkar demiştim. Bana bomboş kağıt vermiş. Katlayıp cebime koymuştum. Kontrol etmemiştim. İçeri girerken kağıdı açtık. Boş olduğunu gördüm. Bu saatten sonra okumam. Bu saatten sonra okul hayatı bitti benim için" dedi.

Varlık'ın daha önce de birçok sınavda farklı trollükler yaptığı ortaya çıktı. Varlık'ın sosyal medya hesabına yüklediği bir videosunda, "Bak elinde kağıt kalem hala ders çalışıyorsunuz lan. Bırakın lan o kalemi kağıdı. Üniversitede harcayacağız paraya gidin araba alın, satın. Yıllardır okul okuyorsunuz, Allah sizi kahretsin. Gidin sisteme karşı gelin. Okumayın" diyerek öğrencilere beddua ettiği görüldü.

İKİ YIL ÖNCE DE ZEVK İÇİN GİRMİŞTİ

Sınava boş kağıtla gelen genç, iki yıl önce de muhabirlerin uzattığı mikrofona, "Biraz zevk olsun diye giriyorum. Heyecan yok, bir şey yok. Askerliği uzatayım diye geldim." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Varlık'ın çeşitli televizyon kanallarındaki programlara ve haberlere çıktığı da görüldü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.