Antalya'da turizm istihdamında büyük kayıp!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek korona virüs nedeniyle Antalya'da işsiz kalan turizm çalışanlarının sayısını açıkladı. 

10 Mayıs 2020
Antalya'da turizm istihdamında büyük kayıp!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, korona virüs nedeniyle Antalya'da sadece turizm sektöründe 125 bin istihdam kaybı olduğunu söyledi.

 

Antalya'ya bir şey kalmıyor

Tourism Today yayınına konuk olan Böcek, “25 milyon insana hizmet vermek çok güzel. Bunun gereğini de yapıyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz. Turizm şehirleri ile ilgili Avrupa ülkelerinde ve dünyada şehircilik vergisi vardır. Ancak Antalya’ya bu noktada bir şey kalmıyor. Büyük bir yükün altındayız ve bu yükü omuzlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Antalya Turizm Birliği hayata geçirilecek

Antalya Turizm Birliği’ni hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten Başkan Böcek, “Antalya için turizm çok önemli. Bunun için özel çalışmalar yapacağız. Öncelikle Antalya Turizm Birliği’ni hayata geçireceğiz. İkincisi Antalya ile ilgili aranan her şeyin olacağı Antalya.com.tr’yi açacağız. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Yerli yabancı herkese hitap edecek bir sayfa olacak. Her konuda olduğu gibi turizm sektöründe de bütün ilçelerimizi masaya yatırdık. Planlı, kurallı, kimlikli kent derken vatandaşlarımızı ve turizmcilerimizi ilgilendiren planlamalar yapılmasından yanayım ve bununla ilgili Bakanlığımıza öneriler sunuyoruz” diye konuştu.

“Antalya turizmini çeşitlendirmemiz lazım” diye Başkan Böcek, “Sağlık, spor, karavan, gastronomi vb turizm çeşitleri için çalışmalar yapmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte projelerimizi paylaşacağız. Bu konuda turizmcilerimizin önerilerini de alacağız. Ayrıca bu virüs süreci bitince turizmle ilgili önem gördüğümüz 5 ülkeyi turizmcilerimizle birlikte ziyaret edip insanları Antalya’ya davet edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.