İstanbul’un kültürel hafızası kitap oldu: "Pera’dan Boğaz’a"
Yazar ve medya girişimcisi Mete Gök’ün İstanbul’un tarihini ve kültürel hafızasını mekânlar üzerinden ele aldığı Pera’dan Boğaz’a adlı kitabı yayımlandı.
İSTANBUL - BHA
Gazete Pazar imtiyaz sahibi ve TİMBİR üyesi Mete Gök, yeni eserinde İstanbul’un farklı dönemlerine ait mimari yapıları bir araya getiriyor. Kitap, “Köşklerden Müzelere, Çarşılardan Yalılara Seçkiler” alt başlığını taşıyor.
İstanbul’un mimari ve kültürel hafızası
Eserde, kentin bilinen turistik noktalarının yanı sıra kültürel hafızasında yer tutan, daha az bilinen mekânlar da inceleniyor. İstanbul’un tarihi kimliği, bu mekânların mimari özellikleri ve taşıdığı izler üzerinden aktarılıyor.
Kitabın coğrafi kapsamı Pera ve Galata’dan Boğaz kıyılarına uzanıyor. Tarihi çarşılar, sarnıçlar, köşkler ve müzelerin yer aldığı eser, İstanbul ve şehir tarihiyle ilgilenen okurlara rehber niteliğinde bir kaynak sunmayı amaçlıyor.
Kaynak: BHA
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Beypazarı’nda din görevlilerine anlamlı buluşma

İSDEMİR 56. kuruluş yıldönümünü kutluyor

İstanbul Havalimanı Avrupa havacılığında liderliğini sürdürdü

Beypazarı’nda Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlık Ofisi açıldı

Bornova’da atıl alan yeni buluşma noktasına dönüşecek
