“Gönül Coğrafyamızın Şaheseri: Mevlid ve Tercümeleri” Bursa'da tanıtıldı
Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dünyayı teşriflerinin Hicrî 1500. yılı dolayısıyla hazırlanan “Gönül Coğrafyamızın Şaheseri: Mevlid ve Tercümeleri” adlı eser, Bursa'da düzenlenen programla tanıtıldı. Program, Mevlid-i Şerif'in müellifi Süleyman Çelebi Hazretleri'nin türbesinde gerçekleştirildi.
BURSA - BHA
Bursa'da gerçekleştirilen tanıtım programında, Süleyman Çelebi'nin kaleme aldığı Mevlid-i Şerif'in gönül coğrafyasındaki yeri ve farklı dillere yapılan tercümelerini konu alan eser kamuoyuna tanıtıldı.
Tanıtım programı Süleyman Çelebi'nin türbesinde düzenlendi
11 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilen programa Bursa Valisi Erol Ayyıldız da katıldı. “Gönül Coğrafyamızın Şaheseri: Mevlid ve Tercümeleri” adlı çalışmanın hazırlanmasına katkı sunan isimler programda bir araya geldi.
Eserin hazırlanma sürecine Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdulhadi Turus, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ve eserin editörü Prof. Dr. Bilal Kemikli'nin yanı sıra akademisyenler katkı sundu.
Süleyman Çelebi'nin mirasına vurgu
Program kapsamında Süleyman Çelebi'nin Bursa ve gönül coğrafyası açısından taşıdığı tarihî ve kültürel öneme dikkat çekildi.
Bursa Valisi Erol Ayyıldız, eserin hazırlanmasına katkı sağlayan isimlere ve akademisyenlere teşekkür ederek Süleyman Çelebi'yi rahmet ve minnetle andı.
Mevlid'in farklı coğrafyalardaki mirası ele alınıyor
“Gönül Coğrafyamızın Şaheseri: Mevlid ve Tercümeleri” adlı çalışmanın, Mevlid-i Şerif'in farklı coğrafyalardaki etkisini ve tercümelerini bir araya getirmesi hedefleniyor.
Eser aracılığıyla Mevlid'in taşıdığı Peygamber sevgisi ile güzel ahlak anlayışının daha geniş kitlelere ulaştırılması ve gönül coğrafyasında yaşatılmasına katkı sunulması amaçlanıyor.
Programda ayrıca Süleyman Çelebi'nin hatırasının gelecek nesillere aktarılmasının ve Mevlid'in kültürel miras içerisindeki yerinin daha geniş kitlelere tanıtılmasının önemine vurgu yapıldı.
Kaynak: BHA
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Başkentte barajların doluluk oranı bir yılda iki katına çıktı

Roketsan Endüstri bölgesi savunma, ekonomi ve istihdama katkı sağlayacak

İçişleri Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yiğitbaşı babasıyla buluştu: Aynı ça…

Ankara’nın “Ortak Aklı”nda güven tazelendi: Halil İbrahim Yılmaz yenide…

Ankara’nın “Ortak Aklı”nda güven tazelendi: Kent Konseyi’nde Halil İbra…
