14 Ağustos 2026 Cuma ANTALYA 29°
SON DAKİKA
SPOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Süper Lig’e çıkan Arca Çorum FK’ya özel kabul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süper Lig’e yükselen Arca Çorum FK heyetini Külliye’de kabul etti. Savaş Balçık, Uğur Uçar, Diomande, Ramirez ve Berat Özdemir’in yer aldığı ziyarette Erdoğan’a 9 numaralı Çorum FK forması hediye edildi.

14 Ağustos 2026 257 okunma 2 dk okuma
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Süper Lig’e çıkan Arca Çorum FK’ya özel kabul

 



Elvan Şimşek  BHA - ÇORUM 

Tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele edecek Arca Çorum FK, Galatasaray karşılaşması öncesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Başkan Savaş Balçık, Teknik Direktör Uğur Uçar ve bazı futbolcuların yer aldığı ziyarette Erdoğan’a 9 numaralı Çorum FK forması takdim edildi.

KÜLLİYE’DEN RAMS PARK’A: ÇORUM FK’NIN TARİHİ HAFTASI

Çorum futbolunun yıllardır beklediği Süper Lig yolculuğunun başlamasına artık saatler kala, Arca Çorum FK Ankara’da önemli bir buluşmaya imza attı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trendyol Süper Lig’e yükselme başarısı gösteren Arca Çorum FK’nın da aralarında bulunduğu yeni Süper Lig ekiplerinin yönetici, teknik heyet ve futbolcularını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Kabulde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da hazır bulundu. Ulusal kaynaklarda Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç’ın da kabulde yer aldığı bildirildi.

ÇORUM FK’NIN YENİ TRANSFERLERİ DE KÜLLİYE’DEYDİ

Kırmızı-siyahlı heyette Arca Çorum FK Başkanı Savaş Balçık ve Teknik Direktör Uğur Uçar yer alırken, takımın yeni transferlerinden Mohamed Diomande, Jesus Ramirez ve Berat Özdemir de ziyarete katıldı. Yerel kaynaklar da bu isimlerin Külliye’deki Çorum FK heyetinde bulunduğunu doğruladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen kulüpleri başarılarından dolayı kutlayarak yeni sezonda başarı dileklerini iletti.

ERDOĞAN’A 9 NUMARALI ÇORUM FK FORMASI

Buluşmanın Çorum açısından en dikkat çekici anlarından biri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan forma takdimi oldu.

Arca Çorum FK Başkanı Savaş Balçık ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a üzerinde isminin bulunduğu 9 numaralı kırmızı-siyahlı formayı takdim etti. Yerel basında da forma hediyesi ziyaretin öne çıkan ayrıntılarından biri olarak yer aldı.

Savaş Balçık daha sonra yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Süper Lig’de yeni bir yolculuğa çıkan Arca Çorum FK’yı kabul etmesinin kulüp için büyük bir onur ve mutluluk olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN’DAN FUTBOL DÜNYASINA “KARDEŞLİK” MESAJI

Kabulün yalnızca sportif başarı boyutu değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın futbol dünyasına verdiği mesaj da öne çıktı.

Erdoğan, Süper Lig’e yükselen kulüpleri kutlarken rekabetin saha içerisinde kalması gerektiğine vurgu yaptı ve hiçbir kupanın Türkiye’nin huzurundan, kardeşliğinden ve iç barışından daha değerli olmadığını ifade etti.

ŞİMDİ ROTA RAMS PARK

Ankara’daki bu anlamlı buluşmanın ardından Arca Çorum FK için gözler İstanbul’a çevrildi.

Kırmızı-siyahlılar, 14 Ağustos Cuma günü saat 21.30’da RAMS Park’ta Galatasaray karşısına çıkarak kulüp tarihindeki ilk Süper Lig maçını oynayacak. Mücadele aynı zamanda 2026-2027 Trendyol Süper Lig sezonunun açılış karşılaşması olacak.

Çorum FK için yıllarca kurulan Süper Lig hayali artık sahaya taşınıyor.

Bir gün önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, bir gün sonra RAMS Park…

Çorum futbolu, tarihinin en önemli 24 saatlerinden birini yaşıyor. 

 

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

SPOR kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.

Marka Flower Çiçekçi