Üsküdar’da gözler üçüncü turda
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekili belirlemek amacıyla gerçekleştirilen seçimde ikinci turda da sonuç alınamadı. İlk turda Cumhur İttifakı’nın adayı 21 oy alırken, CHP ve Yeni Parti’nin ortak adayı Sibel Tan Çetinkaya 19 oy aldı. İki oy ise geçersiz sayıldı.
İSTANBUL - BHA
Seçimin ikinci turunda Cumhur İttifakı’nın adayı oyunu 22’ye yükseltirken, CHP ve Yeni Parti’nin ortak adayı 20 oyda kaldı. Gerekli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçim üçüncü tura kaldı.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belediyedeki yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı ve “rüşvet” ile “irtikap” suçlarının işlendiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmış ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.
Dedetaş’ın yerine başkanvekili seçilmesi için 5 Ağustos’ta belediye meclisinde seçim yapılmıştı. Dördüncü turda sonuçlanan seçimde CHP’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya 22 oy alarak başkanvekili seçilirken, Cumhur İttifakı’nın adayı Dündar Ziya Gültekin 18 oy almıştı.
AK Parti Üsküdar İl Başkanlığı’nın seçim sonucuna yaptığı itirazın ardından İstanbul 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararın ardından başkanvekili seçiminin yenilenmesine karar verildi.
Üsküdar Belediye Meclisi, yeni başkanvekilini belirlemek üzere 5 Eylül Cumartesi günü yeniden toplandı. Ancak yapılan oylamada salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine seçim ertelendi.
Bugün saat 09.00’da başlayan yeni seçimde CHP’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya ile Cumhur İttifakı’nın adayı Dündar Ziya Gültekin yarışıyor.
İlk turda 21 oy alan Gültekin karşısında Çetinkaya 19 oyda kaldı. İki oy geçersiz sayılırken, geçersiz oyların birinin Cumhur İttifakı, diğerinin ise CHP ve Yeni Parti grubuna ait olduğu belirtildi.
Kaynak: BHA
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

İnfaz Sisteminde Cezasızlık Algısına Son: Kapsamlı Reform Çağrısı

2027 yılı vergi, harç ve ceza artış oranı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güney Kore ile ticarette hedef 15 milyar dolar

Türkiye ile Güney Kore arasında 4 anlaşma imzalandı

Mia Haber’den Cengiz Aksan yazdı: ‘İzmir’de gördüğüm model örnek alınma…
